Versalift mandskabslift med elevator til Citelum
11.02.2015

TIME Danmark har leveret en unik Versalift-mandskabslift med elevator til Citelum, der har fået millionkontrakt på udskiftning og servicering af gadebelysning i København. Elevatoren er den første af sin slags i Europa.


Citelum har fået leveret en Versalift-mandskabslift fra TIME Danmark, der skal hjælpe virksomheden med at udskifte og vedligeholde tusindevis af trafik- og gadelys i Københavns Kommune. Udskiftningen fra gamle, udtjente til miljøvenlige LED-armaturer forventes at mere end halvere kommunens energiforbrug til vejbelysning og føre til store driftsbesparelser.


Topmodel fra Versalift

Opbygningen, en Versalift VT-66-LFE på en 15,5 ton MAN lastbil, er en af topmodellerne fra TIME Danmarks Heavy Duty Range af mandskabslifte. HD Range-modellerne har særligt kraftige bomme i højstyrkestål, som giver ekstra stabile arbejdsbetingelser i kurven. Opbygningen er skræddersyet så den opfylder de krav, Citelum havde til projektet, og der er derfor tale om et helt unikt køretøj.


Første mandskabslift med elevator i Europa

Den mest iøjefaldende nyhed er den store liftelevator, der trinløst kan hæve liftens drejetårn med op til 3 meter og give mandskabsliften 3 meters ekstra arbejdshøjde og adgang til arbejde i 25 meters højde. Men den vigtigste funktion, elevatoren bidrager med, er muligheden for at kunne arbejde med liften i 6 meters højde ind over trafikken, så operatøren kan arbejde sikkert i de arbejdsområder, der enten ville være helt utilgængelige eller i bedste fald ville blokkere trafikken, hvis arbejdet skulle udføres fra en konventionel mandskabslift. Elevatoren har været produceret af TIME Danmarks amerikanske modervirksomhed TIME Manufacturing Company siden 2008, men det er første gang den krydser Atlanten og finder vej til en mandskabslift på det europæiske marked. Elevatoren er del af et modulært system, som uden problemer kan sammensættes med andre Versalift-modeller.


Støjsvag hybrid med kvalitetsudstyr

Københavns Kommune har strenge miljøkrav til køretøjer, der skal bruges i arbejdsøjemed i indre by. Derfor er mandskabsliften udstyret med en elmotor drevet af en batteripakke, så liften både kan drives af lastbilens dieselmotor og af den støjreducerede og miljøvenlige elmotor, mens bilens motor er helt slukket. Liften er udstyret med moderne elektrohydraulisk styring med flere automatiske funktioner som automatisk sammenpakning og skabene på ladet er TIME Danmarks unikke TIME Smartbox-løsning med skum omkranset af glasfiber i en sandwichkonstruktion, der isolerer og forhindrer dannelsen af kondens. Indretningen er Sortimo-skuffer og hylder efter Citelums specifikationer.


Fleksibel sværvægter til store og små opgaver

Mandskabsliften er velegnet til både de komplicerede og de lette opgaver. Takket være elevatorens frihøjde på 6 meter og 17 meters horisontalt udrække kan liften nå svært tilgængelige arbejdsområder bag forhindringer eller på den anden side af vejen. Men de rutinebaserede serieskift af lys er samtidig effektive takket være muligheden for arbejde i et begrænset område uden brug af støtteben og muligheden for kørsel med hævet mandskabskurv, som også tilbydes til TIME Danmarks øvrige Versalift-program.

Tilbage

VersaliftH_DenmarkWT 
sp_ruthmann.jpg  sp_hinowa.jpgsp_sortimo.jpg sp_sortimo.jpg